Sunday 21 November 2010

Satunnainen Sunnuntai - Swedish Ribbons

Viime talvena näihin aikoihin tein pienen reissun Tukholmaan, jossa kävin muun muassa paikallisessa kansatieteellisessä museossa. Satuin paikalle päivänä, jolloin museon aulassa oli käsityöläisiä esittelemässä tekniikoita ja töidensä tuloksia. Ns "naisten töistä" ehkä vaikuttavimpia olivat erilaiset koristeelliset nauhat, joiden värit ja kuviot saivat melkein veden kielelle.
--------------------
About this time last year I was on a short trip to Stockholm. I visited among other things the local ethnological museum, which happened to have a show and tell day of sorts. The museum lobby was teeming with artesans showing off their technicues and products. Of the so called "women's works" perhaps the most impressive were the multitude of patterned ribbons on display. The colours and patterns almost made my mouth water.




Näistä ne tehdään (tai oikeastaan ei näistä, vaan ohuemmista vastaavista)
----------
They're made of these (or to be precise, not these but out of thinner ones)




Näin se tehdään
-----------
They're made like this




Näiltä ne näyttävät
--------------
They look like this

2 comments:

  1. Lautanauhatekniikalla tehdyt nauhat on aivan ihania. Ostin nyt syksyllä ilmestyneen kirjankin kun löysin yhdestä lankasäkistä noi laput. Kun ehtisi nyt vielä harjoittelemaan. Nopeiten oppisi, jos löytyisi joku kiva kurssi. Pitäisi varmaan vihjaista työviksen suuntaan ;)

    ReplyDelete
  2. Ovat tosiaan hienoja :). Sillä kertaa ei ollut paikalla ketään lautanauhoja tai vastaavia tekemässä, mutta paikalle oli jätetty malleja ja tuo yksi keskeneräinen. On muuten uskomattoman ohuilla langoilla tuo keskeneräinen kudottu, hetki mahtanee kestää että kyseinen nauha valmistuu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...