Friday 5 November 2010

Accidents Happen

Toisinaan kannattaa olla laiska. Testailin japanilaista nyörinpunomistekniikkaa ylijääneillä kirjontalangoilla, mutta laiskuuttani en viitsinyt kieputtaa kaikkia lankoja kiepeille, vaan jätin osan rullalle. Tämän tehdessäni en tajunnut että rullien ja kieppien välinen painoero aiheuttaisi eron nyörilankojen kireydessä. Valmiissa nyörissä tämä ilmeni siten, että löysemmät langat jäivät silmukoille. Huomatessani tämän kiroilin hetken, mutta tarkemmin katsottuani totesin itse asiassa pitäväni lopputuloksesta, joten teinkin valmiiksi pätkän nyöriä. Silmukointi ei ole aivan tasaista koko nyörin pituudelta, joten hieman pitäisi tätä temppua harjoitella.
-------------------------
Sometimes lazyness pays. I was testing a Japanese rope weaving technique with some leftover embroidery yarns, but couldn't be bothered to wind all the threads onto separate bundles, and left some of them on the roll. What I didn't realise was that this would create tension differences in the threads. In the rope this difference manifested as loops. After seeing this I swore for a bit, then looked closer and decided that I sort of liked the effect. So I finished a lenght. The loops aren't quite even through the length, so some practice and fine tuning is needed I think.






Vertailun vuoksi, tältä sen PITÄISI näyttää (EI siis ole minun tekemäni nauha, kuva on täältä:
------------------
For comparison, this is how it SHOULD look like (This braid is NOT made by me, the original picture is here:

4 comments:

  1. Kauniita nauhoja kummatkin. Hyllystäni pitäisi löytyä erilaisia nauhapunontaohjeita ellen ole sitä lainannut jonnekin. En ole saanut aikaiseksi toteuttaa omapunontaisia koruja vaikka suunnitelmia on ollut rutkasti.

    ReplyDelete
  2. Kiitos! :) Kuten sanottu, olen loppujen lopuksi tyytyväinen tuohon virheeseen ja kunhan inspiraatio iskee, varmaan teen tuosta narunirusta jonkinasteisen korun. Muutkin nyörinpunomistekniikat kiinnostavat, esim lautanauha ja pirtanauha. Kyllä varmaan niihinkin asti jonain päivänä ehdin.

    Kävin katsomassa blogiasi ja löysinkin todella kiinnostavia ja hienoja koruja :). Menee suosikkeihin, jotta voin jatkossakin vilkuilla. Lisäksi alkaa minullakin tehdä mieli laitella muitakin valokuvia kuin näperryksiä blogiini...

    ReplyDelete
  3. Kiitän kiinnostuksesta blogiani kohtaan; se aina ilahduttaa. Pohdin alussa, pitääkö eriyttää kiinnostuksen kohteet eri blogeihin, mutta totesin ettei aika riitä kaikkeen ja kun alunperin blogin pitoon oli muut syyt kuin korujen esittely, niin tulin siihen tulokseen, että tuuppaan kaiken samaan sisältöön. No, nyt sitten matkablogi on erikseen ja taijiblogi, joka on salasanan takana, mutta eniten aikaa kulutan Pipanoille, muut roikkuvat perässä ;)

    Piti sanomani kirja, mutta sana on näköjään unohtunut välistä (The Braider´s Bible/Jacqui Carey). Lautanauhoista on ilmestynyt suomenkielinen kirjakin tänä syksynä. Kaivelin yhtä laatikkoa kun muistelin saaneeni sekä lauta/pirtanauha välineet jostakin ja löytyihän ne. Pitäisi vain aloittaa harjoittelu kun nekin tekniikat kiinnostavat ja lankoja riittää monta säkillistä (perin ne).

    ReplyDelete
  4. Kiitos, pistän kirjavinkin mieleen vastaisen varalle. Vielä ei ole pirtojen ja lautojen aika, mutta kypsyttelen ajatusta ja jonakin päivänä sitten. Äidillä on pirta ja kaveri näytti vähän aikaa sitten lautoja, jotka oli itse tehnyt leikkaamalla muovikansioista :). Toimivat kuulemma aivan yhtä hyvin kuin puisetkin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...