Saturday, 24 December 2011

24.12.2011

Joulun kunniaksi kuvia Slovakialaisilta joulumarkkinoilta.

Siellä myytiin peikkoja.
-------------
Let's celebrate Christmas with pictures from a Slovak Christmas market.

They sold trolls there.
Ja misteliä. En ollut ennen nähnyt misteliä oikeasti, vain kuvia siitä. En tiennyt siinä olevan valkeita marjoja.
-----------------
And mistletoe. I'd never seen real mistletoe before, only pictures. I didn't know it had white berries.Markkinaherkut ovat siellä hieman erilaisia, kuin täällä. Paksun naan-leipää muistuttavan pannukakun lisäksi, siellä oli näitä. Ne näyttävät omenilta, mutta ovat perunoita, jotka uppopaistetaan! Valtavia spiraaliranskiksia siis.
---------------
The market specialties there are a bit different from what I'm used to. In addition to thick pancakes, which mostly resembled naan-bread, there were these. I know they look like apples, but they're actually deep fried potatoes! Like giant, spiral chips.
Myytiin herkkuja. Paljon ja monenlaisia.
-------------
Goodies were sold. Lots and in many sorts.Tämä herkkupöytä ei edes mahtunut valokuvaan.
--------
This table of goodies stretched way out of the picture phrame.Puistoon oli viritetty jouluvalot.

Hyvää joulua itsekullekin, joka tämän sattuu näkemään!
----------------
The park trees were wrapped in lights.

Merry Christmas to one and for all!


2 comments:

 1. Näyttävät ihanan jouluisilta nuo markkinat! Kiva katsella joulukuvia vaikka vuosi onkin jo vaihtunut, mutta loppiaiseen onkin vielä muutama päivä!

  Tuo mistelijuttu on muuten mielenkiintoinen. Moni ajattelee Suomessa, että mistelissä on punaiset marjat, meillä kun on usein jouluisissa kuvissa punamarjaisia orjanlaakereita. Kävin saman suuntaista keskustelua jouluna isän kanssa, jolle oli vasta tänä vuonna joulun alla Saksassa käydessä valjennut, että mistelissä on valkoiset marjat.

  - Sanna

  ReplyDelete
 2. Hei, kiva kuulla etten ole ainut tästä asiasta tietämätön. Ehkä ne valkoiset marjat sitten ovat niin huomaamattomat, että niitä ei rekisteröi. Olettaa vain, että jouluisessa kasvissa pitäisi olla punaiset marjat.

  Markkinat olivat tosiaan mukavat, muun hyvän lisäksi näimme kuunpimennyksenkin! Ikävä, että kamerani ei ole kovin kummoinen, muutoin tuosta viimeisestä kuvasta olisikin saanut ensi vuoden joulukortit sopivasti.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...