Monday 28 March 2011

Ma-Ma Murano

Sain lahjaksi jokin aika sitten Berrino-merkkisen Muranon lasia olevan kaulakorun, joka ei oikein ollut sellaisenaan mieleeni. Ripustusnauha oli niin lyhyt, että kirjaimellisesti kuristi kurkkua ja itse riipuksen värit ja kuviointi eivät sellaisenaan oikein tuntuneet sopivan mihinkään. Koru pyöri työpöydälläni aikansa, kunnes viime viikolla vihdoin keksin, minkälaisen ripustuksen siihen haluan.

Sidoin kivi- ja lasihelmiä helmisilkkiin, lisäsin lukon ja viimeistelin ripustuksen niskan takaa kulkevalla nauhaparilla. Riipuksen värejä korostavat hienosti akaattihelmet ja siniset kivihelmet, kokonaisuutta tasoittavat ja rauhoittavat mustat lasihelmet, musta helmisilkki ja musta silkkinyöri ja -nauha. Lasiriipuksen vastapainona on sterling-hopeasta tehty lukko.

Osallistun samalla Ma-Ma haasteeseen numero 6. Haasteviestin tekstiin liittyen, itse puhun toisinaan "säätämisestä". Se on kohtuullisen suora käännös sanasta "tuning" ja sitähän tämä tavaroiden virittely on, säätämistä :) Toisaalta "virittely" kävisi varmaan myös, sitähän nuo moottoreiden kanssa näpertelevät taitavat käyttää.


P.S.
Koru tulee ehdottomasti omaan käyttöön ja hyvä niin, sillä helmien sidontatekniikka on vielä hieman *köh* vaillinaista.
----------------------
I received a Murano glass necklace by Berrino some time ago, that wasn't really wearable as such. The cord was so short it literally choked me and the colours and patterns on the pendant itself didn't really seem to work on their own. The necklace lounged on my desk for some time, until last week I finally figured out what I want to do with it.

I knotted some stone and glass beads on beading silk, added a lock and finished up with two strands going behind the neck. The agate beads and blue stone beads bring out the colours of the pendant, while the black glass beads, black beading silk and black cord and ribbon calm and stabilise the visual effect. The large sterling silver lock balances out the large and bright pendant.

This is also my submission to the Ma-Ma challenge number 6.


P.S.
The necklace is for myself and a good thing too, since my bead knotting skills leave something to be wished for *cough*.


Ennen
-------
Before




Jälkeen
---------
After


4 comments:

  1. Hei täähän on ihan mahrottoman hyvä tuunaus! Ei kaikille tulisi varmaan mieleen, että tosiaan: korujakin voi tuunata! Yleensä aina kaikki tuunaukset on jotain vaatteita tai sisustusjuttuja. Kiitos osallistumisestasi!

    Ja mikä jottei: säätäminen sekä virittäminen ovat molemmat erinomaisia sanoja! Tykkään, otan käyttöön ja postaan aiheesta (linkittämällä sinuun, sopiiko?) vielä:)

    ReplyDelete
  2. Sopii ehdottomasti :).

    Olen kierrättänyt koruja uusiksi koruiksi aiemmin, joten valmiin korun muunteleminen sopivammaksi oli oikeastaan aika itsestäänselvä temppu. Lahja kun on, niin en raskinut siitä eroonkaan hankkiutua. Ja kyllä kannatti, pidän lopputuloksesta kovasti. On jo tilaisuuskin mielessä, jossa sitä aion käyttää :)

    ReplyDelete
  3. Onnistunut tuunaus! Koruja on kiva duunata ja materiaalia on helppo löytää. Esim. kylkiäisinä tulevia koruja voi huolettomasti purkaa ja kasata uudelleen. Mitään ei saa heittää pois!

    ReplyDelete
  4. Ihana lopputulos, tosi kaunis koru.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...